perjantai 29. syyskuuta 2017

Loading: Mailandia 2.0

Ou mai, mihin se kesä jo meni? Heipähei syksy ja uudet (syys)tuulet!

Oon piirtänyt viime aikoina hurjan paljon taloja,
pieniä mailandiamaisia pitsihuviloita 💛

Täällä ollaan edelleen, vaikka hiljaiseloa on somessa vietettykin. Loppukesästä uuden verkkokaupan suunnittelu ja rakennus alkoi toden teolla ja piirustelukynä on sauhunnut vimmaisesti! Olen piirtänyt uutta sisältöä kauppaan, tarinaan ja mietiskellyt samalla tuoteuutuuksia. Piirtäminen ja suunnittelu on lähtenyt pitkästä aikaa ihan uuteen lentoon, tuntuu ihan kuin olisin vasta oppinut piirtämään! Luovat prosessit on joka kerta yhtä erilaisia ja yllättäviä, sitä ei koskaan tiedä milloin homma kulkee ja milloin se tyssää kuin seinään. Nyt tuntuu kuitenkin siltä, että on auennut joku isompi luovuuslukko, ja tiedättekö, se on IHANAA! 
Olen rakentanut nettikauppaa uudelle verkkoalustalle ihanaisen avomieheni kanssa, joka taitaa koodauksen salat ja on muutenkin ollut valtavan tärkeä tuki Mailandian uudelleenkäynnistyksessä. Yrittäjälle jo siitä on valtavan suuri apu, että omia ajatuksia ja ideoita saa purkaa ääneen. Loppujen lopuksi päätökset on kyettävä tekemään itse, mutta ajatusten pallottelu on tärkeää – varsinkin tällaisissa taitekohdissa, kun tuntee aloittavansa alusta. Enhän minä ole toimintaa missään vaiheessa lopettanutkaan, mutta välillä teki mieli. 

Sanottakoon se nyt julkisesti ja ääneen: muutama vuosi takaperin paloin loppuun. Tein liikaa töitä, en osannut pyytää apua, olin itsepäinen ja monesta asiasta tietämätön. Jatkoin sokeasti saman kaavan toteuttamista, vaikka tiesin, ettei se toimi. Samaan syssyyn yleinen taloustilanne alkoi hiipua ja joukko tuttuja jälleenmyyjiä lopetti toimintansa. Työnteosta hävisi ilo ja lopulta olin hävitä itsekin. Itkin päivät läpeensä ja olin väsynyt, mutten saanut unta. Olin itsekriittisempi kuin koskaan ja syytin itseäni kaikesta. Häpeä ja epäonnistumisen tunne oli kuin tummanpuhuva mörkö olkapäällä.

Mulla on sellainen taiteilijamainen taipumus, että joudun aina välillä käymään aallonpohjissa ihan vain saadakseni lisää puhtia nousta uusiin ulottuvuuksiin. Yleensä se tarkoittaa niitä tavanomaisia luovuuspuuskia ja suvantovaiheita, mutta tämä oli eri juttu. Tämä aallonpohja oli niin syvä, että tarvitsin aikaa toipumiseen. Teille asiakkaille ja Mailandian tutuille olisi varmastikin ollut selkeintä laittaa Martti kavereineen hetkeksi pöytälaatikkoon, mutta en oikein osannut tehdä sitäkään. Jatkoin hyvin pienimuotoisesti, aina sen verran kuin pystyin ja jaksoin.

Tuo aallonpohja oli sysäys lähteä tekemään välillä jotain ihan muuta. Muutin uudelle paikkakunnalle ja aloitin uuden alan opiskelut. Sain onnistumisen tunteita pitkästä aikaa ja uusi ympäristö tuuletti päätä. Aloin myös ymmärtää, miten vakavasti olin ollut uupunut.

Nyt tajuan, miksi niin kävi. Olen oppinut tunnistamaan, missä tilanteissa voin toimia toisin. Olen oppinut pyytämään apua ja myöntämään, etten osaa itse kaikkea. Olen oppinut ymmärtämään, millainen työ minulle sopii ja mitä kaikkea se voisi sisältää. Olen oppinut suhtautumaan työhöni työnä ja olemaan armollisempi itselleni. Väittäisin, että tunnen itseni nyt hurjan paljon paremmin kuin ennen loppuunpalamista.

En kaipaa sääliä tai surkuttelua, vaan jaoin tarinani, koska haluaisin olla avuksi muille samassa solmussa oleville. Olkaa armollisia itsellenne ja antakaa ajatuksillenne tilaa! Kaiken ei tarvitse olla valmista tänään, eikä edes huomenna. Kukaan ei ole koskaan täydellinen eikä valmis – oman keskeneräisyyden tunnistaminen ja hyväksyminen vapauttaa energiaa tärkeämmille asioille.

Ehkä tämä tuo myös selvyyttä siihen, miksi Mailandiassa on ollut hieman hiljaisempaa. Ja että moi, täälläkin päässä on ihan vain ihminen. 💗

Nyt mennään ilomielin uutta kohti, sillä se tuntuu hyvältä ja oikealta – pitkästä aikaa! Kuten jo alussa totesin, tuntuu kuin olisin vasta oppinut piirtämään. Kaikki tuntuu uudelta ja jännältä, mutta taskussa on kuitenkin jo joitakin oppeja näiltä viideltä vuodelta yrittäjänä. Tästä on hyvä jatkaa!

Verkkokauppa on vielä vähän kesken, mutta avautuu viimeistään marraskuussa. Mukana on paljon tuttuja tuotteita, mutta jouluksi saadaan toivottavasti myös jotain ihan uutta kivaa! Voitais itse asiassa laittaa vielä ennen joulua joku kiva arvonta pystyyn, heijjoo niin me tehdään! Näistä lisää myöhemmin! 

Voikaa hyvin, kamut! 💗😘

1 kommentti:

  1. Tsemppiä kaikkeen! Täällä odotellaan jo innolla verkkokaupan avautumista :)

    VastaaPoista